Omakuva #11 – Syyskuu 2016

Rakas päiväkirja,

Laitoin juuri hakemuksen Baronalle kun tajusin, että mulla ei oo varaa uuteen talvikelpoiseen polkupyörään, jos en tee ekstrahommia. Veronpalautuksia tulee, mutta ne on jyvitetty tietokoneen päivittämiseen. Rupeaa vituttamaan huolella kun tiedostaa yht’äkkiä tämän sosio-ekonomisen asemansa. Sitä on korkeasta koulutuksesta ja vuosien monipuolisesta työkokemuksesta huolimatta ihan samalla viivalla kuin joku just ammattikoulusta valmistunut merkonomi. Siis jos muusta kuin taidehommista puhutaan, ja niiden arvoa ei kyllä esim polkupyöräkauppias tunnusta. Pakko olisi priorisoida palkallisia töitä tästä eteenpäin vähän tiukemmin palkattomien töiden sijaan. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että kaikki palkattomat tai huonosti palkatut, epämääräiset projektit vituttaa ja tuntuu vievän rahaa tärkeämmältä asialta, uuden polkupyörän hankkimiselta.

Mieluummin haluttaisi olla alempaa keskiluokkaa ja jossain eristyksissä turvallisesti, kuin tässä omassa viitekehyksessä, jossa kaikki tuntuu olevan jotenkin pettyneitä oman työnsä vähäpätöisyyteen tai sitten tekee liikaa duunia ja painaa laput silmillä projektista toiseen. Itelle ei ole onneksi semmoista kunnianhimoa siunaantunut.

Hävettää jotenkin markkinoida näitä nykyisiäkin projekteja. Tein esim. tuossa toissaviikolla interaktiivisen teoksen yhteen galleriaan, mutta en kehdannut siitä edes Facebookissa mitään pukahtaa. Mistä minä voin tekijänä tietää että se on hyvä?  Markkinoimiskammo pätee vähän tähän Selfies-projektiin, jotenkin velvollisuudentunnosta yritän aina laittaa noita ulostuloihin liittyviä eventtejä jakoon, mutta mieluiten en kyllä laittaisi. Esiintyminen ja taiteen tekeminen on asia erikseen, niitä en kyseenalaista, mutta jotenkin tekijän ja suosittelijan rooli on hankala yhdistää.

No, jopa tämä nyt kuulostaa kiukuttelulta. Ei mulla oikeastaan mitään hätää oo. Vituttaa vaan tehdä töitä ja olla köyhä.

T. Minä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s