Omakuva #14 – Marraskuu 2016

Olin tänään lääkärissä toimenpiteessä. Lääkäri ja hoitajat olivat nuorempia kuin minä, nuoria naisia. Puhuimme Balista, lääkäri oli kiivastahtinen, mutta mukava, ammatillinen. Kivuliaimmalla hetkellä hoitaja kertoili Denpansarissa olevasta mahtavasta vesipuistosta, miten tehokkaan osuvasti ajoitettu ohjaamaan ajatukseni kivusta muualle. Kiitin häntä sisäisesti tästä eleestä, vaikka tiesin että se on vain ammattitaitoa. Mietin lääkärin ammattia ja lääketiedettä, se on kummallista. Se on niin tieteellistä. On välineet ja lääkkeet ja toimenpiteet. Varsinkin ne lääkkeet, jotain kemiallista yhdistettä ruiskutettiin reiteeni ja sen jälkeen ihoani voitiin viiltää, leikata ja ommella ilman, että se sattui. Kuulin kerran yhdeltä lääketieteen opiskelijalta, että lääketiede perustuu pelkästään todennäköisyyksiin. Jotain ihmistä sydänkohtauksessa auttava lääke voi olla toiselle hengenvaarallinen. Viime aikoina sisääni on mennyt erilaisia kemiallisia yhdisteitä ja olen ollut siitä jokseenkin ahdistunut, kun en tiedä ja ymmärrä miten nuo aineet vaikuttavat minussa. Hyvin pieni osa kehoani on matkalla tutkittavaksi johonkin laboratorioon, jossa selvitetään onko siinä jotain normaalista poikkeavaa.

Teen nykyään työtä, jossa on kyse (enemmän tai vähemmän) ihmisen kokonaistumisesta – mielen, kehon ja tunteiden yhteydestä, näkemisestä. Lääketiede, jota täällä länsimaissa käytetään, nämä kohtaamani toimenpiteet, lääkärit, hoitajat, ovat erikoistuneet ihmiskehon korjaamiseen. Kukaan ei kysy sanallakaan mitä minulle kuuluu, mitä elämässäni on meneillään, mitä tunnen, mitä koen. Se on jotenkin vaan outoa ja omaan maailmankuvaani peilattuna hyvin vajavaista. Se saa tuntemaan oloni jokseenkin erikoiseksi, vähän erilliseksi. Eihän ihmisen osat ole erilliset, niin miksi osia tarkasteltaisiin erillisinä?

Jotain tämmöistä mietin tänään. Katsottuani eilen videon naisesta, joka sanoo tuntevansa oman pernansa.

Tässä vielä kuvituskuva pernasta, koska en edes tiennyt missä se on.

spleen-and-stomach

T. minä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s