Omakuva #19 – Huhtikuu 2017

Sisälläni kasvaa sikiö. Vauva. Lapsi. Ihminen. Tyttö. Tyyppi. Joku toinen siellä on, ja se  on ollut siellä jo monta kuukautta. Tässä sitä nyt kasvatellaan. Syödään ja juodaan ravintoa, joka imeytyy ja välittyy jostain jonnekin. Nukutaan ja levätään. Käydään neuvolassa, verikokeissa, hammaslääkärissä, kävelyillä, pissataan tikkuun ja seurataan arvoja, mittaillaan ja arvioidaan. Suunnitellaan tulevia viikkoja, synnytystä, hoitopöydän hankkimista, auton ostamista, huonejärjestystä, kasvatusperiaatteita ja sääntöjä sukulaisille. Soitellaan kelaan, työvoimatoimistoon, työttömyyskassaan, verovirastoon ja neuvolan päivystykseen uudestaan, uudestaan, uudestaan. Kuinka monta kuukautta oksentaminen voi kestää, mistä tietää onko virtsatulehdus vai hiivatulehdus, onko liikkuvat valopallot näkökentässä vaarallisia, mitä lääkkeitä voi syödä närästykseen, kenen nännit minulle on yhtäkkiä vaihdettu, estääkö kivut kävelemisen, kuinka monta kiloa tulee lisää, lasketaanko äitiyspäiväraha vuoden 2015 vai viimeisen puolen vuoden tulojen mukaan, voisiko päivärahan sittenkin laskea edellisen maksetun etuuden mukaan, kannattaako siis nyt jättäytyä viikoksi ansiosidonnaiselle työttömyyspäivärahalle, onko kaikki hyvin, onko kaveri kunnossa, saanko mitään aikaiseksi, jaksanko lähteä, kuinka moneen jaksan olla, alkaako väsyttää, lentääkö laatta, jäisinkö sittenkin vain kotiin. Ainakin voisin käydä taas pissalla. Huomioida kohdussa viliseviä liikkeitä. Syödä taas jotain, mikä ei kauheasti närästäisi kohta heti syömisen jälkeen. Ottaa päikkärit. Pysähtyä miettimään kaikkea sitä, mitä pitäisi tehdä. Luovuttaa tältä päivältä, ja olla vaan raskaana.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s